©2019 by Naminisnaminis

Search
  • Sonata Razmiene

10 minučių darbo ir turi prancūzišką varškės pyragą

Nemėgstu gaminti sudėtingų patiekalų. Man patinka tai, kas paprasta ir greita. Šį pyrago receptą sužinojau iš vienos giminaitės, kuri augina tris mažus vaikiukus. Istorija tokia: ji vaišina mane nuostabaus skonio pyragu, o aš kažkaip sakau: „Kaip tu ir spėji... Ir vaikai, ir dar pyragus kepi...“. O ji sako, kad tam pyragui pagaminti reikia ne daugiau 10 minučių. Čia aš ir susidomėjau. Jus taip pat noriu sudominti.

Taigi, trupiniams reikia:

1. 1 pakelis sviesto (200 g),

2. 2 stiklinės miltų (galima ir avižų miltų),

3. 3 šaukštai cukraus,

4. Žiupsnelis druskos,

5. Jeigu norisi šokoladinio pagrindo – pridėkite 3 šaukštus kakavos. Bet tikrai siūlau išbandyti ir paprastą pagrindą be kakavos, ir su kakava. Abu pyragai gaunasi nuostabaus skonio.

Visus ingredientus sudedu į indą ir rankomis padarau trupinius.

Įdaras:

1. 500 g varškės,

2. 4 kiaušiniai,

3. 0,5 stiklinės cukraus (arba saldiklio).

Viską tiesiog sumaišau.

Tačiau vietoj varškės galima dėti obuolius, sumaišytus su cukrumi. Jei norisi dar didesnės įvairovės – ant varškės galima uždėti uogienės, obuolienės. Visi variantai labai tinka.

Tada pusę trupinių dedu į skardos apačią, per vidurį varškės masę, likusius trupinius – ant varškės masės. Ir dedu kepti į 180 °C karščio orkaitę. Kepu tol, kol trupiniai gražiai paskrunda (maždaug 40-50 min.)


.

Šitas pyragas yra „must“ („privalomas“) mūsų meniu.

131 views