©2019 by Naminisnaminis

Search
  • Sonata Razmiene

APELSININĖ LAŠIŠA

Kai parduotuvėje būna akcija žuviai, dažnai nusiperku lašišos. Aišku, šiek tiek nervina, kai jos nepjauna ir turi pirkti didelį gabalą, bet iš kitos pusės, tada turi sugalvoti įvairių patiekalų. O tas nėra blogai. Siūlau išbandyti labai paprastą ir nepaprastą receptuką.



O tam reikalinga:

1. Lašišos file gabalėlis,

2. 1 apelsinas (jį reikia išspausti) arba apelsinų sulčių (tik jos turi būti kuo natūralesnės),

3. Šlakelis aliejaus,

4. Druskos žiupsnelis.

Į keptuvę įpilu šiek tiek aliejaus. Sudedu lašišos gabalėlius, užpilu apelsinų sultimis ir troškinu 10-15 min. Iš sulčių turi suvirti padažiukas. Galiausiai užberiu šiek tiek druskos. Daugiau jokių prieskonių. Pati žuvis turi nuostabų skonį. Mes ją valgome ir šiltą, it šaltą.

Manau, kad pasidalinau pačiu laiku, nes ne už kalnų ir Kūčios. Gal Jūs kažką nustebinsit būtent tokiu žuvies patiekalu.

33 views