©2019 by Naminisnaminis

Search
  • Sonata Razmiene

Baklažanų ir pomidorų „tango“

Labai džiaugiuosi, galėdama pasidalinti su Jumis savo mėgstamo patiekalo receptu. Net nebepamenu, kada pradėjau gaminti šiuos mažus užkandžius, bet jų neužmirštu, nes mano artimiesiems jie labai patinka. O man patinka juos gaminti, nes procesas ypač paprastas.



Ingredientai:

1. 1 baklažanas,

2. 2-3 pomidorai,

3. Tarkuoto kietojo sūrio – 100-200 g,

4. Majonezo,

5. 1 skiltelė česnako.

Baklažaną ir pomidorus nuplaunu ir supjaustau riekelėmis. Keptuvėje (pilu šiek tiek aliejaus) pirmiausia iš abiejų pusių pakepinu baklažanus, kol jie gražiai paskrus ir suminkštės, tada tas pats – su pomidorais.

Kol daržovės kepa, nulupu ir susmulkinu česnaką. Sumaišau sūrį, česnaką ir majonezą – puiki užtepėlė. Į lėkštę dedu baklažano riekelę, tada užtepu sūrio užtepėle ir ant viršaus dedu pakepintą pomidorą. Va, ir gaunasi baklažano ir pomidoro „tango“ :)

Mes jį valgome tiesiog kaip užkandį, tačiau, pavyzdžiui, mėsos mylėtojams galiu pasiūlyti pasikepinti kokio vytinto ar rūkyto kumpelio. Jeigu kam nepatinka česnakai, jų galima ir nedėti. Tiesa, pati nebandžiau, bet tikiu, kad turėtų būti skanu. Išvada viena, kiek virėjų, tiek ir skirtingų patiekalų :) Tad jei sugalvosite savo variantą, taip pat pasidalinkite.



50 views