©2019 by Naminisnaminis

Search
  • Sonata Razmiene

Bananai + duona = bananų duona?

Updated: Jul 4, 2019

Pirmą kartą apie labai gardžią bananų duoną išgirdau iš savo kolegės Aurelijos. Ji kažkada lankėsi prabangiame viešbutyje JAV. Restorane buvo siūloma kelių rūšių duonos, o viena iš jų ir pati skaniausia – bananų duona. Vis galvodavau, kad tai kažkoks „išmislas“ (lietuviškai teisingai – prasimanymas :) ) ir neįmanoma jos iškepti. Galvojau tol, kol nepabandžiau. Na, tikrai bananų duona ypatinga, nes ji ne kaip duona, bet kaip pyragas. Ir kiekvieną kartą gaunasi vis šiek tiek kitokia. Matyt, priklauso nuo įdėtos meilės kiekio duoną kepant :) Juk duoną su meile reikia kepti...


Taigi, kaip ją pasigaminti. Mano kepama duonelė tokia:

3 kiaušiniai

50 ml pieno arba augalinio pieno (aš naudoju nesaldintą migdolų pieną)

150 g sviesto

100 -150 g cukraus (geriau rudo) ir pagal skonį (aš dedu ne daugiau kaip 100 g)

1 stiklinė (apie 250-300 g) miltų (galima kvietinių arba labai tinka avižų – aš juos paprastai renkuosi)

2 arb. š. kepimo miltelių

3-4 bananai

Papildomai galima įdėti riešutų, sėklų, cinamono ar šokolado gabaliukų.

1.Taigi, cukrų išsuku su sviestu, sukdama sudedu kiaušinius bei supilu pieną.

2.Miltus sumaišau su kepimo milteliais ir sudedu į kiaušinių masę.

3.Tada sutrinu bananus ir taip pat sudedu į masę. Jei norisi pagardinti, įdedu papildomus priedus.

4.Masę supilu į kekso skardelę ir kepu apie 50-60 minučių 180-190 °C temperatūroje. Pyragas iškepęs, jeigu įsmeigus peilį ar medinį pagaliuką, juos ištraukiame neaplipusius.

Štai ir viskas – daug vargti nereiks. Tačiau skanauti galėsite ilgai. Aš bananų duonele mėgaujuosi - dažnai ją valgau su kokia nors uogiene, džemu, tyrele. Man ypač patinka abrikosų ar apelsinų pagardas.

Tiesiog mano skemadienio pusryčiai

92 views1 comment