©2019 by Naminisnaminis

Search
  • Sonata Razmiene

Biskvitinis obuolių pyragas

Nežinau, ar pas jus mokykloje per darbų pamokas taip būdavo, bet pas mus buvo tokia tvarka, kad atlikus kokią nors užduotį darbų pamokoje, ją turėdavome pakartoti namie ir ... net gauti mamos įvertinimą!

Tad mano istorija su obuolių pyragu buvo tokia. Kepėme pyragą per darbų pamoką. Jis man labai patiko ir pasiryžau tą pati vakarą iškepti namie. Atsidariau šaldytuvą, matau – visko užtenka, sudėjau visus produktus, išmaišiau ir įdėjau į orkaitę kepti. Na, galvoju, grįš mama iš darbo, nustebinsiu. Bet po poros minučių mano svajonių, prisiminiau.... kad neįdėjau kepimo miltelių į tešlą... Liūdesys buvo didesnis už mane pačią, bet nebebuvo ką bedaryti. Net kiaušiniai visi buvo sunaudoti :)

Mano pyragas gavosi kaip saldi kiaušinienė/blynas. Šiaip buvo skanus ir mama gyrė, nes ko mamos nepadaro dėl vaikų...

Čia pasitvirtino taisyklė, kad pirma blynas dažnai prisvyla. Na, mano blynas neprisvilo, bet buvo tiesiogine prasme blynas.

O kad Jums taip nesigautų, rašau receptą ir svarbiausią vietą patyškinu.

1. 5-6 kiaušiniai. Atskiriame trynius ir baltymus. Baltymus išplakame.

2. 0,5 stiklinės cukraus (o galima ir mažiau) – sumaišome su tryniais.

3. 1 stiklinė miltų ir 1 arbatinis šaukštelis kepimo – sumaišome su kiaušinių trynių ir cukraus mase.

4. Tada atsargiai į tešlą įmaišome išplaktus baltymus.

5. 4-5 obuoliai – juos nulupu, supjaustau, šiek tiek užberiu cukraus ir, jeigu noriu, cinamono ir uždedu ant tešlos viršaus.

6. Kepu 180 °C orkaitėje apie 45 min.

Labai skanu jų valgyti su ledais arba grietinėle arba su šaltu pienu (jei kas mėgstate).



28 views