©2019 by Naminisnaminis

Search
  • Sonata Razmiene

Bulvių patiekalai taip pat būna skanūs

Kai oras vėsta, visada norisi kažko sotesnio. Tada ir prisimenu, kad yra tokia daržovė – bulvės. Patiekalų lietuviškoje virtuvėje iš bulvių ir su bulvėmis tikrai daug.

Šį savaitgalį gaminau labai paprastą patiekaliuką. Tai bulviniai blynai, bet jiems pasigaminti nereikia elektrinės bulvių tarkavimo mašinos. Užtenka paprastos rankinės tarkos (tokios, kuria paprastai tarkuojame burokėlius). Kaip aš juos gaminu?



Nuskutu apie 20 vidutinio dydžio bulvių (skaičiavau 4 asmenims) ir sutarkuoju. Įdedu žiupsnelį druskos ir 1 kiaušinį. Viską sumaišau ir kepu keptuvėje. Jeigu bulvės vandeningos, nupilu šiek tiek susidariusio skysčio.

Tačiau labai svarbu ne tik blynai, bet ir priedai prie jų. Dėl to pasidarau ypač tinkantį varškės ir grietinės padažiuką. Imu 200 g varškės ir 200 g grietinės. Įdedu druskos, pipirų pagal skonį ir 3 skilteles smulkiai supjaustyto česnako. Jei turiu krapų ar petražolių, taip pat įdedu. Viską išmaišau. Padaryta!

Valgant blynus su šiuo padažu, valgymo malonumas garantuotas. O jei dar turime kokį gabalėlį lašišos ar pakepto kumpelio, skonis bus “karališkas” :)

28 views