©2019 by Naminisnaminis

Search
  • Sonata Razmiene

Dėkoju

Keistas mano žinutės pavadinimas ir jis iš esmės nesusijęs su baklažanais, apie kuriuos šiandien rašysiu. TAČIAU nebūčiau prisiminusi baklažanų, jeigu ne Gražina! Kai parašiau puslapyje, ką galima padaryti iš cukinijų, ji parašė – o gal turi kokių maisto idėjų su baklažanais, nes baklažanai sode nebetelpa :) O idėjų turiu. Štai dar viena – baklažanai su česnakine varške.


Receptas toks paprastas, kad jei baklažanai sode ar darže ir neauga, tai galima bent vieną nusipuikti parduotuvėje.

Taigi:

1. 1 baklažanas,

2. 200-250 g varškės,

3. 2-3 šaukštai natūralaus jogurto ar grietinės (ką tiesiog turite šaldytuve),

4. Česnako skiltelė (jei norisi ,

5. Krapų, petražolių ar kokių kitų žolelių – irgi, ką tiesiog turite,

6. Druskos ir pipiriukų.


Sudėtingiausias darbas – iškepti baklažano juosteles. Imu baklažaną, nupjaunu abu galus. Gaunasi toks bokštelis :) Tada baklažaną supjaustau juostelėmis ir kepu. Aliejaus pilu labai nedaug, kad baklažanai nebūtų permirkę ir riebūs.


Kitas žingsnelis – pasidaryti varškės užtepą. Nėra ko veikti, nes visus ingredientus – varškę, grietinę ar jogurtą, susmulkintą česnako skiltelę ir petražoles, krapus, druską, pipirus tiesiog sumaišome. Jei turite virtuvės kombainą, galite jame išplakti. Jei neturite – tą galima padaryti ir rankelėmis. Tik svarbiausia – viską daryti su meile.

Kai turime iškeptas baklažano juosteles ir varškės užtepą, po šaukštelį ar šiek tiek daugiau dedame ant baklažano ir jį suvyniojame į ritinėlį. Jei tiekiate svečiams, pabarstykite kokiais žalumynais.


Jei iki šiol Jums baklažanai nepatiko, paragavę tokių ritinėlių, tikiu, turėsite dar vieną mėgstamą patiekalą.



46 views