©2019 by Naminisnaminis

Search
  • Sonata Razmiene

Firminis patiekalas. Apie įdomesnį nesu girdėjusi.

Nesvarbu, kiek Jums metų ar kokia Jūsų profesija, tačiau kiekvienas galime turėti firminį patiekalą. Netikėtą, smagų, įdomų. Ir nebūtinai tai turi būti šokoladinis tortas, šakotis, įmantrios salotos ar šimtalapis. Tą supratau po vieno smagaus pokalbio.

Kartą klegame merginų ratelyje, kalbame kažką apie maistą. Viena pasakoja apie salotas, kita – apie pyragus, o trečioji sako: „Mano firminis patiekalas – gerai užvirintas skanus vanduo.“ Rimtai ar juokais buvo pasakyta, tą istorija nutyli (na, man atrodo, kad juokais, kadangi ji tikrai moka gaminti), bet mums visoms buvo labai skanaus juoko.

O jei rimtai ir apie vandenį, tai nieko nėra skaniau, kaip atsigaivinti skanaus vandens stikline. Tiesą pasakius, beveik niekada neperku gėrimų su saldikliais, sintetinių sulčių ar kitokių saldžiai viliojančių gėrimų. Ne tik namie, bet ir kelionėms pasiruošiu pagardinto vandens. Ir Jums labai siūlau.

Tiesiog į vandenį įdėkite citrinos griežinėlį ir šaldytų uogų (spanguolių, juodųjų serbentų ar aviečių) arba citrinos ir mėtų lapelių. Kartais vandenį gardinu šviežiu žaliu agurku ir kokiomis šaldytomis uogomis. Jei norisi egzotikos, galima įdėti šviežių čiobrelių arba šviežių raudonėlių arba levandų. Ir palaikyti vandenį su pagardais apie 2-3 valandas. Nieko nėra skaniau kaip gaivus kvepiantis vanduo...



67 views