©2019 by Naminisnaminis

Search
  • Sonata Razmiene

Ir vėl pomidorai. Pomidorinė sriuba

Šiais metai tikrai užderėjo pomidorų. Derlingi metai! O kadangi stengiuosi kuo daugiau jų sunaudoti, verdu sriubas, darau salotas, tepu sumuštinius su pomidorais. Šiandien mano vyrukai skanavo pomidorinę su vištiena. Gal ir Jums patiks. Tai karšta sriuba.

Ingredientai:

1. Mėsos (tinka vištiena arba jautiena arba net šoninės (kad ir rūkytos) gabaliukas – apie 200-300 g,

2. Ryžių – apie 5-6 šaukštus,

3. Pomidorų – 5-6 vnt.,

4. Druskos, pipirų,

5. Jei norisi ir turite – galima įdėti paprikos miltelių,

6. Petražolių.

Mėsą sudedu į sūdytą vandenį ir verdu apie 20-30 min. Jeigu verdu jautieną, ją šiek tiek ilgiau verdu – gal kokį 40 min. Tada sudedu ryžius ir dar paverdu apie 15-20 min. Per tą laiką pomidorus supjaustau smulkiais kubeliais ir taip pat suberiu į vandenį bei dar paverdu apie 10-15 min. Viskas! Ai, tiesa, vis neužmiršau – dar pačioje pabaigoje suberiu supjaustytų petražolių saujelę. Labai tinka. Atrodo, nieko ypatingo, bet gaunasi puiki sriubytė.

Šįkart pomiodorų sriuba su vištiena

31 views