©2019 by Naminisnaminis

Search
  • Sonata Razmiene

Jei nemėgstate svogūnų, galite net neskaityti. Svogūnų sriuba

Visada svajojau Paryžiuje paragauti prancūziškos svogūnų sriubos. Arba kur nors kitur Prancūzijoje... Nesvarbu, bet kad tik prancūziška būtų :) Deja, kol kas svajonė neišsipildė.


Bet išsipildė kita svajonė – namie išsivirti svogūnų sriubą. Ir ji gavosi tokia skani, kad visa buvo iš karto suvalgyta. Dalinuosi. Tas pavadinimas skamba labai egzotiškai, bet skonis tikrai labai vertas dėmesio.



Taigi, sriubai reikės:

1. 10-12 svogūnų galvučių – jas reikia nulupti, supjaustyti griežinėliais ir lengvai patroškinti svieste (sviesto apie 50 g), iki kol įgaus auksinę spalvą; prieš baigiant troškinti – supilti balto vyno stiklinę ir dar 1-2 minutes pavirinti.

2. Į puodą supilti mėsos sultinį (reiktų apie 1,5 litro, geriausia - vištienos), supilti troškintus svogūnus, druskos, pipirų pagal skonį. Galima įberti truputį čiobrelių arba muskato. Užvirinti ir dar pavirti apie 2-3 minutes. Labai netikėta, bet skonis prabangus.

3. Sriubą siūlau valgyti su karštais sumuštiniais – tiesiog balta duona ir sūris, pakepinti orkaitėje.

Juk kartais galime leisti sau pasijusti beveik prancūzais :)

18 views