©2019 by Naminisnaminis

Search
  • Sonata Razmiene

Kai neturi kur dėti, bet turi paimti, nes nenori supykdyti mamos

Mano mama (jai jau 75 metai) – „užkietėjusi“ daržininkė. Skauda koja, nesusilenkia, kartais „muša“ širdį, tačiau jos darželis VISADA švyti. O ji švyti tada, kai gali mums ką nors įduoti. Svogūnų, česnakų, pomidorų, gėlių, vaistažolių... Ko tik nėra jos darže...


Bet būna tokių momentų, kai aš net nenoriu tų gėrybių imti, nes nežinau, kaip jas panaudoti. Tokia situacija man buvo su cukinijomis, kol kartą nepabandžiau. Tuo savo bandymu noriu pasidalinti.


Nežinau, kai tą patiekalą pavadinti, bet greičiausiai tai cukinijų vyniotinis. Tegu bus taip. Svarbu, kad skanu, ir galvoju, kad visai sveika.




Taigi:

1. Cukiniją (na, ji vidutinio dydžio. Ne tokios mažytės, kaip būna parduotuvėse, o iš daržo :)) nuplaunu, nulupu, išimu sėklas, sutarkuoju ir gausiai pabarstau druska, sumaišau, kad išsiskirtų vanduo. Taip cukiniją laikau apie 30 min. Tada nuspaudžiu vandens likutį ir cukinija paruošta. Daug rašymo, tačiau tą greitai galima padaryti.

2. Į cukinijos masę įdedu 2 kiaušinio trynius, o baltymus išplaku.

3. Miltus (1 stiklinė) ir kepimo miltelius (2 arb.š.) sumaišau ir taip pat suberiu į cukinijų ir kiaušinių masę.

4. Galiausiai palengva įmaišau baltymus.

5. Tada masę tolygiai paskleidžiu į kepimo popieriumi išdengtą skardą (ji turėtų būti maždaug stačiakampio formos, kad būtų galima formuoti vyniotinį).

6. Dedu kepti į 180-190 °C įkaitintą orkaitę. Kepu apie 30 min., kol lakštas gražiai pagels, paruduos.

7. Išėmus kepinį, jį siūlau padėti ant grotelių ir būtinai užkloti švariu rankšluosčiu iki kol jis atvės.

8. Tada pasidarau įdarą: 400-500 g varškės, 3 šaukštai grietinės, druskos žiupsnelis ir gerokai smulkintų petražolių. Viską sumaišau.

9. Varškės mase ištepu lakštą, jį susuku ir palaikau bent pora valandų. O po to pjaustau. Dideliais ir storais arba plonais gabalais – priklauso nuo to, kiek norim valgyti!

125 views