©2019 by Naminisnaminis

Search
  • Sonata Razmiene

Kai norisi valgyti saldžiai ir gali sau leisti

Dauguma kartais susimąstome, kad per daug piktnaudžiaujame saldumynais, per daug sau leidžiame pyragėlių, spurgyčių ar kitokių saldėsių. Na, bent jau aš – tikrai ne išimtis. Turiu ką nors saldaus suvalgyti ryte prie kavos, bet pradeda graužti sąžinė. Nutariau su savo sąžine susitarti ir pasidaryti tokių saldėsių, kuriuose nėra bent tiesioginio cukraus. Taigi, mano gaminami riešutiniai saldainukai. Jie tikrai nuostabūs. Pabandykit pasigaminti, o tada ir jūs sau ramia sąžine galėsite prie kavos smaližiauti.




Štai ir receptas:

200 g lazdyno riešutų,

100 g migdolų riešutų,

200 g datulių be kauliukų (galime datules keisti razinomis ar figomis),

2-3 šaukštai klevų sirupo,

2-3 šaukštai vandens,

Žiupsnelis druskos (būtinai),

Kakavos saldainukams apibarstyti.

Riešutus aš pakepinu iki 15 minučių 180 ° C karščio temperatūroje, tačiau reiktų stebėti, kad nepradėtų degti. Juos atvėsinu. Lazdynų riešutų lobeles nutrinu (tiesiog paimu tarp delnų ir patrinu – labai lengvai nusivalo). Visus riešutus sumalu kavamale. Malimas kavamale šiek tiek užtrunka, bet rezultatas labai geras.

Datules pamirkau 1-2 valandas ir taip pat sumalu. Dedu į riešutų masę. Taip pat sudedu ir kitus ingredientus (išskyrus kakavą). Viską sumaišau. Gaunasi lipni masė. Jei lipnumo trūksta, galima dar įpilti 1-2 šaukštus vandens arba galima įdėti 1-2 šaukštus sviesto. Su sviestu saldainukai gaunasi minkštesni. Tada formuoju rutuliukus ir apvolioju kakavoje. Viskas. Skanaukite ir mėgaukitės puikiu namuose pagamintu desertu!

41 views