©2019 by Naminisnaminis

Search
  • Sonata Razmiene

Kartais nepelnytai pamiršti burokėliai

Burokėliai nėra mano mėgstamiausia daržovė, tačiau burokėlių salotas mėgstu. Gal Jus taip pat sudominsiu ir Jūs pamėgsit šį patiekalą.



1. Paprastai imu 3-4 vidutinio dydžio burokėlius, juos nuplaunu, suvynioju į foliją ir kepu orkaitėje 180 °C apie 1-1,5 val. Tada atvėsusius nulupu ir supjaustau griežinėliais.

2. Imu apie 200 g kokių nors salotų (labai tinka špinatų lapai, burokėlių lapai, bet galima naudoti ir kitas). Salotas sumaišau su padažu, kurį pasidarau.

3. Padažą pasigaminu iš tokių ingredientų: 3-4 šaukštai aliejaus, truputis citrinos sulčių (vietoj citrinų tinka ir apelsinų), žiupsnelis druskos ir medaus iki 1 arb. šaukštelio.

4. Salotoms reikės „fetos“ tipo sūrio, kurį tiesiog supjaustau kubeliais.

5. O tada viską dedu į lėkštę. Pirmiausia – burokėliai, po to – salotų sauja, galiausiai sūris.

6. Jeigu turite kedro, graikiškų riešutų, galima jų užbarstyti. Taip pat pagardinimui tinka provanso žolelės.

Pamatysit, kad burokėliai taps vienu iš mėgstamų valgių :)

28 views