©2019 by Naminisnaminis

Search
  • Sonata Razmiene

LIKUČIŲ "AKADEMIJA" (1)

Viena iš mano savybių (nežinau – ji gera ar nelabai, bet man atrodo, kad gera :)) – stengtis sunaudoti visa maistą, kad nereiktų išmesti. Ne visada tai pavyksta, bet dažnai pasiseka sunaudoti likučius.

Taigi, sekmadienį kepėm šašlykus. Prisivalgėm, pakartojom, vėl valgėm ir liko. Ech, tas negeras įprotis prisipirkti daugiau, galvojant, kad tik užtektų. O tada dažniausiai lieka… O niekas valgyti šaltų ar atšildytų šašlykų jau nebenori. Ir aš nebenoriu, bet išmesti taip pat ranka nekyla.

Ką gi sugalvojau?

Paėmiau stiklinę perlinių kruopų, pamirkiau ir išviriau (galima virti ryžius, grikius ar pan.). Supjausčiau šašlykų gabaliukus kubeliais, sudėjau į keptuvę, dar įdėjau smulkintų saulėje džiovintų ir aliejuje marinuotų pomidorų (o galima ir šviežių), įpyliau aliejaus ir pakepinau. Tada sudėjau virtas kruopas ir dar viską 5 min. patroškinau. Troškinys puikus! Jei dar apibarstysite šviežiomis petražolėmis – iš viso bus dieviška... ir visi likučiai sunaudoti.

Aišku, mėsos per ilgai nelaikykite, kad nesugestų – tada tikrai reiks viską išmesti :)

Tikiu, kad ir Jūs panašiai darote. O jei ne, gal mano idėja Jums bus naudinga.



51 views