©2019 by Naminisnaminis

Search
  • Sonata Razmiene

LIKUČIŲ AKADEMIJA (2). DESERTAS IŠ OBUOLIŲ

Dabar yra obuolių, kriaušių, įvairių uogų rinkimo ir ... gedimo (kai nesuvalgai) pikas. Jeigu turit namie keletą obuoliukų, kriaušių, labai nesunku pasigaminti nuostabų desertą. Labai paprasta pagaminti, bet jo skonis būna kaip prabangaus pyrago.

Taigi, supjaustau tai, ką turiu – obuolius, kriaušes į indą, galima dėti ir slyvų, turimų uogų. Viską atsargiai sumaišau.

Kitame inde pasidarau trupinius – dedu stiklinę miltų, maždaug pusę pakelio (100 g) sviesto ir šiek tiek cukraus (jei mėgstate saldžiau ar obuoliai rūgštesni, dėkite daugiau; jei nemėgstate saldžiai, dėkite 2-3 šaukštus). Tada rankomis viską sutrinu ir gaunasi tešlos trupiniai.

Vaisius sudedu į indą ar keletą indelių, o trupinius gausiai užbarstau ant viršaus taip, kad vaisių beveik nesimatytų. Tada dedu į orkaitę ir apie 40 minučių kepu 180 ° C temperatūroje. Jei kartais turite ledų – užsidėkite ant to karšto desertuko viršaus ir Jūsų popietė bus ypatinga su ypatingu desertu.


23 views