©2019 by Naminisnaminis

Search
  • Sonata Razmiene

LIKUČIŲ AKADEMIJA (3). APKEPAS

Ar verdate pusryčiams manų košę? Greičiausiai taip, ypač, kai šeimoje yra vaikų. Aš jos verdu vis mažiau, bet verdu. Ir jeigu lieka nors kokia stiklinaitė košės, jos neišmetu. Tiesiog nusiperku 2 pakelius varškės (geriausiai – 9 proc. riebumo) ir pasidarau puikų varškės apkepą. Ką dažniausiai dedu:

1. Košės likutis (apie 1 stiklinę),

2. 2 pakeliai varškės ( 400 g),

3. 3 kiaušiniai.

4. 100 g sviesto arba galima jį pakeisti kokosų aliejumi (apie 4 šaukštus),

5. 3-4 šaukštai cukraus arba agavų ar klevų sirupo,

6. Žiupsnelis druskos.

Kiaušinius išplaku su cukrumi, druska, supilu lydytą sviestą, sudedu varškę bei manų košę ir viską gerai išplaku. O tada – į kepimo indą ir į orkaitę. Labai siūlau kepti stikliniame inde, nes iškepęs apkepas nuostabiai jame atrodo. Kepu apie 40 min. 180 °C temperatūroje. Tačiau pagrindinis rodiklis – apkepas turi būti gražiai paskrudęs.

Beje, tokį pat apkepą galite pasidaryti, jeigu turite ir ryžių ar avižinių dribsnių košės. Aišku, skonis kiek kitoks, bet tikrai puikus. Man labai patinka visos tokio apkepo variacijos. O valgyti galima su uogiene, jogurtu, skystu medumi arba su klevu sirupu, cinamonu.... Kiek skirtingų skonių... Mmmm...


Nebijokit, pabandykit. Juk kas nerizikuoja, negeria šampano :)


20 views