©2019 by Naminisnaminis

Search
  • Sonata Razmiene

Moliūgėlis

Iš moliūgėlio arba moliūgo galima pagaminti labai daug patiekalų – troškinių, sriubų, pyragų, tortų, saldainių. Verta tiesiog įjungti fantaziją ir pasikrauti noro kažką pagaminti.

Šiandien pasidalinsiu vienu savo mėgstamu receptu, kaip gaminu trintą moliūgo sriubą. Ir, beje, tokia trinta sriuba gali būti ir moliūgo, ir morkų, ir daržovių. Čia tinka beveik visos daržovės. Tiesa, dar nebandžiau virti trintos burokėlių sriubos, nes užteka šaltibarščių ar barščių :)



Taigi, moliūgo gabaliuką (maždaug 300-400 g), 2 morkas, 2-3 vidutinio dydžio svogūnus ir 2-3 česnako skilteles dedu į keptuvę ir juos kepinu iki kol gerai suminkštės ir paskrus. Tada supilu 1-1,5 l daržovių arba mėsos sultinio ir dar patroškinu, įdedu druskos, pipiriukų, šalavijo (jeigu turiu, bet nėra būtina). Kai daržovės jau minkštos, masę sudedu į trintuvą ir sutrinu iki vientisos masės. Ją supilu į puodą, tada įpilu apie 1 stiklinę neriebios grietinėlės arba augalinio pieno ir užverdu.

Tol, kol sriuba verda, labai siūlau pakepinti batono, mėsos mėgėjams – pasikepinti šoninės ar kumpelio, o gurmanams siūlau į sriubą įdėti kelis gabalėlius pelėsinio sūrio (labai tinka mėlyno pelėsio sūris). Ir skonis – kaip geriausiame restorane.

28 views