©2019 by Naminisnaminis

Search
  • Sonata Razmiene

Namelis

Pirmą kartą šį pyragą paragavau, kai buvau kokių 7-8 metų, per pusseserės gimtadienį. Gimtadienio šventės nepamenu, bet pyragas – kas kita. Kai pusseserės mama pyragą atnešė su degančiomis gimtadienio žvakutėmis, galvojau, kad sapnuoju. Tokio gražaus, šokoladinio daikto, papuošto riešutais, nebuvau niekada mačiusi. Jį iki šiol darau. Kodėl tą pyragą vadinu nameliu? Ogi dėl to, kad jo forma – trikampė, kaip namelio stogas. Dėl to jis ypač patinka vaikams, bet ne tik dėl formos, bet ir dėl skonio.

O darymas labai nesunkus.



Pyragui reikia:

1. 2 pakeliai paprastų sausainių,

2. 400-500 g varškės,

3. 200 g sviesto,

4. 50-60 g cukraus (dėkit pagal skonį),

5. Pusės citrinos sultys ir tarkuota žievelė,

6. Šlakelis pieno (jeigu varškės kremas per kietas),

7. Pusė puodelio tirpios kavos,

8. 1 plytelė juodo šokolado ir 2 šaukštai sviesto,

9. Riešutų saujelė (gal būti graikiniai, migdolai).

Pirmiausia pasidarau kremą: varškę, sviestą, cukrų, citrinos žievelę bei sultis labai gerai ištrinu, jei kremas labai kietas – įpilu šiek tiek pieno (galima pilti ir augalinį).

Ant stalo ar pjaustymo lentelės pakloju maistinę plėvelę. Ant plėvelės sudedu sausainius stačiakampiu (5 x 3), iš viso 15 sausainių. Truputį pašlakstau kava. Užtepu nedideliu sluoksniu kremo. Tada sudedu antrą sausainių sluoksnį ir vėl pašlakstau kava. Tada likusį kremą sudedu ant vidurinės sausainių eilės, švelniai paspaudžiu.



O toliau – svarbiausia dalis. Dvi kraštines eiles sausainių sulenkiu, kad gautųsi trikampis - formuoju stogelį. Pyragą apgaubiu maistine plėvele ir padedu į šaldytuvą kokiai valandai. Per tą laiką ištirpinu šokoladą ir 2 šaukštus sviesto. Juo užpilu pyragą ir papuošiu riešutais. Dar palaikau šaldytuve dar bent kelias valandas.



Tikrai dviguba nauda – ir skanu, ir daug varškės :) Patinka visiems – ir vaikams, ir suaugusiems.

172 views