©2019 by Naminisnaminis

Search
  • Sonata Razmiene

Nerealus kišas. Privalote išbandyti.

Šis prancūziškas trapios tešlos pyragas arba, kitaip tariant, kišas man yra Nr. 1. Turiu padėkoti Vilmai, kuri

su manim pasidalijo receptu, o aš jį šiek tiek pakeičiau ir dalinuosi su Jumis. Nepabijokit pabandyti, o tada lauksiu komentarų. Beveik neabejoju, kad visiems patiks, nebent negalit pakęsti sūrio su mėlynuoju pelėsiu :)

Taigi, tešlai reikalinga:

1. 1 pakelis sviesto,

2. 2 stiklinės miltų,

3. 3-4 šaukštai cukraus,

4. Žiupsnelis druskos,

5. 6-8 šaukštai vandens.

Visus ingredientus suminkyti. Vandenį pilti po truputį, kad tešla gautųsi ne visai kieta. Suminkyta tešla iškloju skardą (dugną ir kraštelius), subadau šakute. Jei tešlos lieka, galima likutį įdėti į šaldymo kamerą. Puikiai tinka ir vėliau naudoti.

Tada įdaras, kuriam reikia:

1. 300-400 g sūrio su mėlynuoju pelėsiu,

2. 4 kiaušiniai,

3. 1 stiklinė grietinėlės,

4. Vyšninių pomidorų (1 indelis, bet jei norisi daugiau, galite pridėti ir daugiau),

5. Juodųjų pipirų,

6. Baziliko.

Sūrį sudedu gabaliukais ant tešlos pagrindo. Kiaušinius ir grietinėlę, juoduosius pipirus ir bazilikus sumaišau ir užpilu ant sūrio. Tada ant viršaus sudedu pomidorus. Dedu tiek, kad būtų tolygiai paskirstyti ant pagrindo.

Kepti reiktų apie 50 minučių 180 °C karščio temperatūroje. Na, o tada – puolam valgyti, nes gali nelikti!

147 views