©2019 by Naminisnaminis

Search
  • Sonata Razmiene

Pagaliau! Kas pagaliau?

Ogi, pagaliau trečiosios vištienos salotos. Tai salotos, kur, atrodo, dera nesiderinantys komponentai. Su šiomis salotomis „susipažinau“ būdama svečiuose pas vieną puikią lenkaitę.


Pirmiausia šeimininkė man pasiūlė jų šeimos mėgstamos tradicinės sriubos (gal nebūsiu tiksli, bet pavadinimas – fliaky ar fliakai), kuri man (švelniai tariant) labai nepatiko. Bet čia gi skonio reikalas :) Kiti svečiai, pastebėjau, valgė ir gyrė sriubą. Kiek žinau, ši sriuba gaminama iš jaučio skrandžio ir kitų priedų. Jei susidomėsite jos gaminimu – paieškokite receptų internete – aš jos neverdu :)


Kai man pasiūlė paragauti vištienos salotų, įsidėjau labai nedaug – galvojau, kad taip pat gali nepatikti. Bet matot, negalima turėti jokių išankstinių nusistatymų ar lūkesčių. Salotos man taip patiko, kad dar porą kartelių „atsidūrė“ mano lėkštėje.



Jei norėsite išbandyti, receptas štai čia (proporcijas patys galite susidėlioti – jei kam patinka mažiau vynuogių, dėkite mažiau; jei mėgstate vynuoges, jų galima ir daugiau įdėti):

1. Vištienos filė ar vidinė filė (balta mėsa) – apie 600 g,

2. Vynuogės (gali būti žalios arba raudonos – tiesiog, kokias turite, tačiau geriau besėkles) – 1 kekė,

3. Migdolų drožlės (jų būna pirkti parduotuvėse) – 50-100 g,

4. Šiek tiek majonezo

Vištienos filė išverdu sūdytame vandenyje ir supjaustau gabaliukais. Vynuoges nuplaunu ir perpjaunu per pusę. Jeigu yra sėklų, reiktų išimti (man pats nemaloniausias darbas :)). Migdolų drožles truputį pakepinu svieste. Viską sudedu į indą ir tiesiog sumaišau. Ir greitai, ir labai labai skanu.

Uh, „trilogija“ apie vištienos salotas šiuo kartu baigta.

59 views