©2019 by Naminisnaminis

Search
  • Sonata Razmiene

“Panna Cotta” lietuviškai (pagal mane)

Labai myliu Italiją ir jos maistą. Pradedant picomis, makaronais, salotomis ir baigiant įvairiais desertais bei nuostabia kava. Vienas iš desertų, kuriuos stengiuosi visur ragauti, – Panna Cotta. Taip man jis patinka, kad net parašiau pavadinimą iš didžiųjų raidžių :)

Tačiau prisipažinsiu, kad niekada nesidomėjau, koks jo originalus receptas, bet tiesiog pati pabandžiau daryti pagal tai, ką buvau ragavusi… Dabar pati stebiuosi, iš kur pas mergaitę tiek drąsos. Bet galiu pasakyti, kad rezultatas gavosi visai neblogas.



O padaryti jį tikrai paprasta.

1. 200 ml grietinėlės (gali būti 30 proc. arba 18 proc. riebumo),

2. 1 indelis (100-150 g) graikiško arba natūralaus jogurto,

3. Cukraus pagal skonį (4-5 šaukštai) – pirmiausia įdedu pora šaukštų cukraus ir po to maišydama vis paragauju, bet neturi būti saldu, nes po to užpilsiu uogų),

4. Žiupsnelis vanilinio cukraus,

5. 1 pakelis (10 g) želatinos,

6. Trintų uogų ar uogienės (geriausiai braškių, bet tinka ir aviečių, mėlynių).


Taigi, želatiną išbrinkinu ir išlydau nedideliame kiekyje vandens, kad ištirptų (jei reikia, truputį pakaitinu ant lengvos ugnies). Visus kitus produktus tiesiog sumaišau šluotele. Plakti per daug nereikia, kad nesusidarytų burbuliukai. Galiausiai želatiną supilu į grietinėlės masę, supilstau į stiklines ir padedu į šaldytuvą. Prieš valgant, ant užstingusios masės užpilu uogų.


Puikus desertas – beveik kaip Italijoj :)

82 views