©2019 by Naminisnaminis

Search
  • Sonata Razmiene

Receptas, kurį prisiminiau Italijoje

Italija – mano mylimiausia šalis (aišku, čia po Lietuvos :)), todėl nenuostabu, kad mano atostogos buvo būtent Italijoje, o jeigu tiksliau – Kampanijoje (taip vadinasi vienas iš Italijos regionų).

Picos, makaronai, kruasanai, vynas puikūs šiame regione, tačiau ir šie nuostabūs patiekalai gali kiek pabosti. Dėl to rytais stengėmės pasigaminti salotų. Reikėjo prisiminti visą salotų meniu, o kaimelyje, kuriame gyvenome buvo viena mažutė parduotuvė, kitos didesnės parduotuvės – už mažiausiai 20 km, o tai reiškia apie 1 valandą kelio mašina, nes turi važiuoti siauru kalnų keliuku. O važiuoti niekas nenori. Tad džiaugėmės, kad apskritai parduotuvė yra :) Prekių joje labai nedaug, bet toks „išėjimas iš komforto zonos“, kai ne visko gali nusipirkti priverčia gerai pasukti galvą, ką šeimai pagaminti pusryčiams. Ši situacija išėjo tik į naudą. Lentynoje pamačiau cukinijas. Gražios, nedidukės – pagalvojau, kad bus labai gerai. Ir kažkaip dėmesį patraukė nedidelės dėžutės tuno konservų aliejuje. Štai! Prisiminiau puikų derinį, kurį kažkada darydavome namie beveik kas antrą dieną, o po to tiesiog “atsivalgėme”.

Taigi, turbūt paprasčiausios salotos, kiek man yra tekę daryti. Tuno ir cukinijų salotos. Imu 2 nedideles cukinijas ir jas supjaustau plonais griežinėliais. Imu tuno konservus aliejuje (2-3 dėžutes) ir sudedu į cukinijas. Išmaišau. Viskas!




Garantuoju, kad visiems patiks tiek gaminimo procesas, tiek ir rezultatas. O ir cukinijas panaudosite.

Tiesa, jei kam norisi kiek kitokio skonio, galima jas paskaninti keletu lašų citrinų sulčių.



85 views