©2019 by Naminisnaminis

Search
  • Sonata Razmiene

Risotto

Updated: Nov 12, 2019

Kiekvieną kartą mėgaujuosi valgydama risotto. Jį galima gaminti įvairiai ir greičiausiai kiekvienas turi savo gudrybių, tačiau mano mėgstamiausias risotto yra su grybais arba su moliūgo gabalėliais. Toks rudeniškas...

Ką reikia turėti, norint pasigaminti risotto.

1. 2-3 svogūnai (juos truputį pakepinti ant aliejaus gilioje keptuvėje (troškintuve), kol įgaus auksinę spalvą, bet jokiu būdu negalima sukepinti),

2. 1 stiklinė virtų grybų arba moliūgo kubelių – juos sudedu ant jau pakepusių svogūnų ir dar 2-3 minutes patroškinu,

3. 2 stiklinės ryžių (ryžiai turi būtinai būti apvalios formos – apvaliagrūdžiai ryžiai) – sausus ryžius supilu į keptuvę ir pakepinu, kol ryžiai taps permatomi.

4. 1 stiklinė balto sauso vyno – supilu ant ryžių ir daržovių ir troškinu ant vidutinės ugnies apie 5 min.

5. 1,5 l mėsos arba daržovių sultinio – jį po truputį pilu ant risotto ir toliau lengvai maišydama troškinu, kol ryžiai išbrinks.

6. 1 pakelis (nors tiems, kam patinka sūris, galima jo suberti ir daugiau) kietojo sūrio drožlių - sūrį sudedu į karštą risotto, kai jau baigiu virti.

7. Dar kartelį atsargiai pamaišau ir jau galima valgyti. Skanaus



42 views