©2019 by Naminisnaminis

Search
  • Sonata Razmiene

Sausainiai, kurie retai sulaukia Kalėdų

Sausainius, kuriuos kepu, yra sausainiai, skirti Kalėdoms, bet dažnai jie tos šventės nesulaukia.... nes būna suvalgyti. O kai taip keletą metų iš eilės nutiko, visada lėkštutę sausainukų paslepiu, kad sulauktų šventų Kalėdų. Galvojate, kodėl taip nutinka. Ogi dėl to, kad jie tiesiog labai skanūs.



Kaip juos gaminu?

1. 2 kiaušiniai,

2. 200 g sviesto,

3. 100-150 g cukraus,

4. 2-2,5 stiklinės miltų,

5. 2 šaukšteliai kepimo miltelių,

6. 1 pakelis vanilinio cukraus,

7. 2 šaukšteliai cinamono,

8. Ir po truputį (po 0,5 -1 arb. šaukštelį) – kardamono, imbiero, muskato, maltų gvazdikėlių,

9. Tarkuotos citrinos žievelės.

Kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų, sviestą gerai ištrinu, tada sudedu miltus ir kepimo miltelius, o galiausiai – visus prieskonius. Tešlą palieku šaltai bent kokioms 2 valandoms. O tada kočioju, spaudžiu formeles ar pjaustau ir kepu kol gražiai paruduos.

Kai kepsite, galiu garantuoti, kad visi namai kvepės Kalėdomis. Tas kvapas toks skanus, kad gal ir Kalėdos, ir Kalėdų senis greičiau ateis :)

55 views