©2019 by Naminisnaminis

Search
  • Sonata Razmiene

Storas, labai storas pomidoras

Dabar pomidorų metas. Ir vėl tas pats, kai nežinai, kur juos dėti. Padažai, pagardai, salotos, sultys.

Pasidalinsiu labai paprastu, bet smagiu receptuku iš trijų ingredientų. Pomidorai, tarkuotas kietasis sūris, alyvuogių aliejaus šlakelis.



Pomidorus supjaustome, apibarstome tarkuotu kietuoju sūriu, užpilame šiek tiek aliejaus. Kodėl nėra ketvirtojo ingrediento – druskos ar pipirų. Ogi jų siūlau nedėti, nes sūris suteikia salotoms šiek tiek sūrumo ir tokio labai specifinio skonio. Šios salotos tiesiog gaunasi kitokios. Mano šeimynai šiuo „pomidorų“ laiku tai pačios mėgstamiausios pomidorų salotos.

Gurmanams išduosiu paslaptį – galite įdėti keletą gabaliukų saulėje džiovintų pomidorų. Ir vėl skonis kitoks. Nesunku pasigaminti, todėl galite pabandyti. Tokias salotas galite valgyti tiesiog su duona (siūlau pasirinkti ciabatta, fokačija tipo duoneles) arba dėti kaip garnyrą prie mėsos. Tikiu, kad būsit maloniai nustebę.

90 views