©2019 by Naminisnaminis

Search
  • Sonata Razmiene

Tiesiog keptos cukinijos. Tobulas skonis

Ir vėl šis puikus patiekalas į mano gaminių sąrašą pateko iš Italijos. Matyt, taip jau atsitiko, kad tiesiog keptos cukinijos vienoje Italijos kavinukėje man padarė toookį įspūdį, kad ir namie pradėjau gaminti. Nebuvo sunku suprasti, kaip tą padaryti.



Ir vėl sakysiu – tikriausiai trumpiausias receptas – iš trijų sakinukų. Imame cukiniją (jeigu yra sėklų - išimame) ir ją supjaustome šiaudeliais, kaip bulvytes fri. Apvoliojame cukinijos šiaudelius miltų ir krakmolo mišinyje (siūlau dėti žirnių miltus – jie labai dera su cukinija, bet galima ir kviečių) ir dedame kepti į įkaitintą aliejų. Išėmus – apibarstome trupučiu druskos.


Toks patiekalas turėtų sudominti tėvelius, kurie galvoja, kaip pakeisti vaikams bulvytes fri. O čia gaunasi cukinijos fri :) Be to, tokios cukinijos tinka prie bet kokio mėsos ar žuvies patiekalo kaip garnyras. Gurmanams siūlau cukinijas pagardinti Modenos balzamu. Tada skonis dar kitoks. Bet vis tiek tobulas.

54 views