©2019 by Naminisnaminis

Search
  • Sonata Razmiene

Varškė ir svogūnai – misija įmanoma

Šiandien – vėl penktadienis. Pyragų diena! Tas pyragas karaliauja mūsų virtuvėje jau penketą metų. Pyragas yra ne saldus, bet sūrus.

Aš vis jį prisimenu, kai norime kur išvykti ir nesinori valgyti kavinėje. Tačiau pyragas ypač skanus, kai šiltas. Tad visomis progomis tinkamas :) Ir namie, ir lauke, ir kelyje...



Tešla:

1. 200 g sviesto

2. 200 g varškės

3. 300 g miltų

4. 1 arb. š, kepimo miltelių

5. Žiupsnelis druskos

Visus ingredientus tiesiog suminkyti į tešlą ir pusvalandžiui įdėti į šaldytuvą. Tada tešlą tolygiai paskirstyti kepimo skardoje. Paprastai naudoju 28 cm apvalią skardą. Paskirsčius tešlą, ją šalute subadau ir dedu pakepti į orkaitę 10 minučių. Temperatūra – 180 °C.

Įdaras:

1. 3-4 svogūnus supjaustau ir pakepinu svieste (sviesto - 3-4 šaukštai), įdedu šaukštą čiobrelių (labai tinka),

2. 300 g sūrio – sutarkuoju,

3. 300 g varškės,

4. 3 kiaušiniai,

5. Druskos, pipirų.

Visus ingredientus sumaišau ir šią masę sudedu ant tešlos. Jei norisi mėsos – galima įpjaustyti kumpelio. O tada kepu dar apie 30 min orkaitėje.

Labai sotus pyragas. Išties.

20 views