©2019 by Naminisnaminis

Search
  • Sonata Razmiene

Vištiena taip arba kitaip

Šiuos kepsniukus kažkada paragavau pas sesę. Ji visada prigalvoja gerų dalykų :) O aš iš jos išmokau. O žiniomis gi reikia dalintis, tad ir dalinuosi su Jumis, kad pabandytumėt, o su sese – kad ji prisimintų.

Paprastai imu indelį vidinės vištienos file. Dedu truputį druskos, pipirų ir šaukštą ar du majonezo arba majonezo su garstyčiomis arba tik garstyčių (tai, ką turiu šaldytuve) ir sumaišau. Jeigu yra laiko, truputį palaikau, kad įsigertų, o jei ne – tada galima iš karto kepti. Bet prieš kepant vištos gabalėlius apvolioju trupinių ir kietojo sūrio drožlių mišinyje (paprastai dedu ¼ trupinių ir ¾ kietojo sūrio). Būtent sūris suteikia puikų ir neįprastą skonį.



Tokius apvoliotus gabaliukus dedu į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepu, kol gražiai paskrus. O tokią vištieną galima valgyti karštą su salotomis, galima valgyti šaltą su kokiu padažu kaip užkandukus. Fantazijos reikalas :)

34 views