©2019 by Naminisnaminis

Search
  • Sonata Razmiene

Vištienos salotos. Antrosios (pagal eilę, tačiau ne pagal skonį) iš mano mėgstamiausių trejeto.

Šias salotas galima valgyti ir kaip salotas, ir kaip karštą patiekalą. Kodėl? Ogi dėl to, kad vištiena patiekiama karšta. Tokias salotas darau kokiai nors šventinei vakarienei, nes jos spalvingos, sultingos, vadinasi, skanios :)


Kaip aš darau šias salotas.

1. Vištienos krūtinėlę perpjaunu į dvi dalis arba mažesniais gabalėliais ir be jokių prieskonių apkepu aliejuje iš abiejų pusių. Kai iškepa, gražiai paskrunda, išimu į lėkštę ir pabarstau druskai bei pipirais.

2. Kol vištiena kepa, padarau salotas. Reiktų turėti 2-3 avokadus, pomidorų indelį (geriausiai – vyšniniai) bei svogūno puselę. O jei turite mango vaisių – iš viso tobula! Tačiau salotos gali būti ir be mango.

3. Avokadus, pomidorus, svogūną (smulkiai) bei mango vaisių supjaustome, sudedame į dubenį, pilame alyvuogių aliejaus ir lengvai išmaišome. Siūlau pabandyti nedėti druskos. Atsiskleidžia visų vaisių ir daržovių skoniai. Tikrai galite pajusti juos.

4. Į lėkštę dedame salotų ir ant viršaus – vištienos krūtinėlę.


Vualia! Viskas! Įspėju saugotis – galite nuryti liežuvį.

44 views