©2019 by Naminisnaminis

Search
  • Sonata Razmiene

Vištienos salotos. Pirmosios iš mano mėgstamiausių trejeto.

Gal šių salotų pavadinimas kiek nuobodokas, tačiau jų pasidarę ir pabandę suprasite, kad skonis – tikrai spalvingas ir įsimintinas. Be to, salotos visiškai neriebios, lengvos ir sočios. Man jos labai tinkamos, kai vakare norisi kažko naminio, bet kartu ir gurmaniško.


Taigi, kaip aš jas gaminu? Labai paprastai.

1. Išverdu 2 vištienos krūtinėles. Jas atvėsinu ir smulkiai supjaustau. Sultinį galima panaudoti sriubai ar rizoto gamybai ar ...

2. Imu pusę svogūno ir jį taip pat labai smulkiai supjaustau. Svogūnas čia būtinas – jis suteikia ypatingą skonį patiekalui.

3. Taip pat bus reikalingas natūralus arba graikiškas jogurtas. Maždaug 1 stiklinė, bet jos reikia tiek, kas salotos susimaišytų :)

4. Druskos, pipirų pagal skonį.

5. Granatų sėklų arba raudonųjų serbentų uogų ir šiek tiek kepintų riešutų (gali būti migdolai, lazdyno riešutai) papuošimui. Tiesa, jeigu riešutus mėgstate, juos galima sumaišyti ir su vištiena.

6. O gaminimo būdas labai lengvas. Visus ingredientus (išskyrus tuos, kurie skirti papuošimui) tiesiog sumaišome ir patiekiame.


O patiekti salotas galima tikrai su fantazija – kai aš salotas padariau keksiukų formos, mano svečiai tikėjosi, kad bus kažkas saldaus. Oh, nespėjo jie užsipilti sirupo – turėjau tuoj pat

pasakyti, kad tai sūrus patiekalas!



133 views